Pizza s kyselým zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

majoránka
1 ks cibule
kečup
300 g uzenina
400 g eidam
1 kelímek smetana ke šlehání
1 láhev kyselé zelí
2 balíčky těsto na pizzu (vyválený plát)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme nadrobno, uzeninu na kousky a sýr eidam nastrouháme. Na velký plech dáme pečící papír. Na něj rozložíme dva pláty kupovaného těsta na pizzu. Těsto malinko mázneme kečupem. Kyselé zelí vyndáme z láhve a v cedníku ho prolijeme tekoucí vodou, kterou poté zlehka vymačkáme

  2. Zelí rozložíme po celé ploše těsta. Na vrstvu zelí rozložíme pokrájenou cibuli a na ni navrstvíme nakrájenou uzeninu. Celé to hojně posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch malinko posypeme majoránkou a celou plochu zlehka polijeme šlehačkou

  3. Pizzu dáme do trouby na 200 °C a pečeme do té doby než povrch zrůžoví

  4. Pizzu s kyselým zelím ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!