Pizza s kyselým zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
majoránka
1 ks cibule
kečup
300 g uzenina
400 g eidam
1 kelímek smetana ke šlehání
1 láhev kyselé zelí
2 balíčky těsto na pizzu (vyválený plát)
Postup Pizza s kyselým zelím
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme nadrobno, uzeninu na kousky a sýr eidam nastrouháme. Na velký plech dáme pečící papír. Na něj rozložíme dva pláty kupovaného těsta na pizzu. Těsto malinko mázneme kečupem. Kyselé zelí vyndáme z láhve a v cedníku ho prolijeme tekoucí vodou, kterou poté zlehka vymačkáme
Zelí rozložíme po celé ploše těsta. Na vrstvu zelí rozložíme pokrájenou cibuli a na ni navrstvíme nakrájenou uzeninu. Celé to hojně posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch malinko posypeme majoránkou a celou plochu zlehka polijeme šlehačkou
Pizzu dáme do trouby na 200 °C a pečeme do té doby než povrch zrůžoví
Pizzu s kyselým zelím ihned podáváme na stůl k jídlu.