Pizza s mořskými plody a roketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
75 g parmazán
2 ks těsto na pizzu
2 lžíce olivový olej
24 ks kreveta
12 ks chapadlo chobotnice
2 lžíce sušené rajčatové pyré
16 ks ančovičky v oleji
100 g nasekaná roketa
75 g strouhaná mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Česnek prolisujeme, chapadla chobotnice nakrájíme, ančovičky nakrájíme na drobné kousky. Troubu předehřejeme na 220 °C a vyložíme ji dvěma archy pečicího papíru

  2. Krevety omyjeme a osušíme utêrkou. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme česnek, krevety a chobotnicové kroužky. Za stálého míchání smažíme 3 minuty, až krevety zrůžoví a chobotnice zprůhlední

  3. Na placku pro přípravu pizzy rozetřeme rajčatové pyré, pokryjeme ji mořskými plody, ančovičkami a zasypeme mozzarellou. Vložíme do trouby a pečeme 10 - 12 minut, dokud sýr nezezlátne. Upečenou pizzu zasypeme roketovými lístky a podle chuti také parmazánem, nastrouhaným pomocí škrabky na zeleninu

  4. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!