Pizza s mořskými plody a roketou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 75 g parmazán 2 ks těsto na pizzu 2 lžíce olivový olej 24 ks kreveta 12 ks chapadlo chobotnice 2 lžíce sušené rajčatové pyré 16 ks ančovičky v oleji 100 g nasekaná roketa 75 g strouhaná mozzarella
Postup Pizza s mořskými plody a roketou
Postup přípravy receptu
-
Česnek prolisujeme, chapadla chobotnice nakrájíme, ančovičky nakrájíme na drobné kousky. Troubu předehřejeme na 220 °C a vyložíme ji dvěma archy pečicího papíru
Krevety omyjeme a osušíme utêrkou. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme česnek, krevety a chobotnicové kroužky. Za stálého míchání smažíme 3 minuty, až krevety zrůžoví a chobotnice zprůhlední
Na placku pro přípravu pizzy rozetřeme rajčatové pyré, pokryjeme ji mořskými plody, ančovičkami a zasypeme mozzarellou. Vložíme do trouby a pečeme 10 - 12 minut, dokud sýr nezezlátne. Upečenou pizzu zasypeme roketovými lístky a podle chuti také parmazánem, nastrouhaným pomocí škrabky na zeleninu
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky