Jemné tvarohové knedlíky s jahodami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 ml olej
30 g sůl
1 ks vejce
200 g máslo
500 g jahody
250 ml tvaroh
80 g cukr moučka
250 ml zakysaná smetana
240 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na vále si z mouky, vejce, tvarohu, soli a oleje zpracujeme těsto. Těsto překrojíme napůl a z každé části vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce

  2. Do připravených čtverců dáme jahody a zabalíme do kulatých knedlíků. Připravené knedlíky vložíme do osolené vody, odlepíme ode dna a po vyplutí knedlíků na hladinu vaříme 3 - 5 minut

  3. Jemné tvarohové knedlíky poléváme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a přidáme zakysanou smetanu

  4. Zdroj: Irena Nikodémová, Hotel Port Máchovo jezero


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!