Jemné perníkové muffiny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
120 g máslo
1 lžíce kakao
1 balíček vanilkový cukr
70 g hladká mouka
150 g polohrubá mouka
2 lžičky kypřící prášek do perníku
80 g třtinový cukr
1 lžička perníkové koření
160 g smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy, přidáme perníkové koření, vanilkový a třtinový cukr a kypřící prášek do perníku. Sypkou směs promícháme

  2. Máslo necháme rozpustit a částečně vychladnout

  3. Do sypké směsi přilijeme vychladlé máslo, přidáme rozklepnutá vejce, smetanu a promícháme v hladké těsto. Na závěr přidáme 1 vrchovatou lžíci kakaa a spojíme s těstem

  4. Připravíme si formičky na muffiny a naplníme je do 2/3, při pečení nabudou

  5. Perníkové muffiny pečeme při teplotě 175 °C cca 20 minut. Z této dávky připravíme 12 muffinů

  6. Jemné perníkové muffiny necháme vychladnout a poté podáváme jako sladké pohoštění ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!