Jemně marinovaná zelenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pórek
500 g mrkev
1 kg malé žampiony
nálev
2 stroužky česnek
2 lžičky sůl
2 snítky tymián
400 ml voda
3 ks citron
2 ks bobkový list
2 lžíce olivový olej
6 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony otřeme suchou utěrkou a očistíme. Z citronů vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Citronovou šťávu s česnekem, 400 ml vody, solí, kuličky pepře, bobkovým listem, tymiánem a olivovým olejem uvedeme do varu. Čtvrtinu hub vložíme do nálevu, necháme přejít varem a vybereme děrovanou naběračkou. Se zbývajícími houbami postupujeme stejným způsobem.

  3. Očištěnou mrkev nakrájíme na 1 cm silná kolečka a necháme asi 15 minut povařit v nálevu. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Mrkev vyjmeme děrovanou naběračkou z nálevu a nálev znovu uvedeme do varu. Pórek v nálevu asi 5 minut povaříme.

  4. Pak zeleninu vložíme do kameninové nádoby a přelijeme nálevem. Přikrytá zelenina vydrží v chladu asi 2 týdny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!