Vepřová kýta pod vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 lžíce olivový olej na smažení
dijonská hořčice
2 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř
sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové kýty naklepeme, na krajích ořežeme, osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Necháme marinovat nejlépe přes noc

  2. Plátky vepřového osmahneme zprudka na olivovém oleji, až jsou zlatavé

  3. Vepřovou kýtu dáme zapékací misky a na každý plátek rozklepneme vejce. Opatrně, aby žloutky zůstaly na mase. Posypeme trochou soli a majoránkou

  4. Vepřovou kýtu pod vejcem zapečeme v předehřáté troubě, až se vejce zatáhne

  5. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!