Vepřová kýta po provensálsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek olej sůl cukr moučka polohrubá mouka 300 g vepřová kýta mletý černý pepř 3 lžičky provensálské bylinky 1 konzerva loupaná rajčata 1 kelímek smetana 12%
Postup Vepřová kýta po provensálsku
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vlijeme obsah konzervy s rajčaty a podle potřeby pokrájíme či můžeme podrtit. Podle chuti osladíme cukrem a následně přidáme 2 lžičky provensálských bylinek. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Vepřové maso nakrájíme na menší kostky nebo nudličky
Maso zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Jakmile je maso osmažené, vlijeme obsah mísy a přidáme česnek. Necháme prohřát, poté zalijeme vodou a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, vlijeme smetanu smíchanou s trochou mouky pro dosažení optimální hustoty. Necháme provařit a podle chuti osolíme a opepříme
Vepřovou kýtu po provensálsku podáváme s rýží.