Vepřová kýta po provensálsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
olej
sůl
cukr moučka
polohrubá mouka
300 g vepřová kýta
mletý černý pepř
3 lžičky provensálské bylinky
1 konzerva loupaná rajčata
1 kelímek smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vlijeme obsah konzervy s rajčaty a podle potřeby pokrájíme či můžeme podrtit. Podle chuti osladíme cukrem a následně přidáme 2 lžičky provensálských bylinek. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Vepřové maso nakrájíme na menší kostky nebo nudličky

  2. Maso zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Jakmile je maso osmažené, vlijeme obsah mísy a přidáme česnek. Necháme prohřát, poté zalijeme vodou a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, vlijeme smetanu smíchanou s trochou mouky pro dosažení optimální hustoty. Necháme provařit a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Vepřovou kýtu po provensálsku podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!