Vepřová kýta s brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce majonéza
1 kostka lučina
2 lžíce olivový olej
1 lžíce olivový olej
1 ks velká cibule
4 lžíce zakysaná smetana
2 lžíce dijonská hořčice
4 plátky vepřová kýta
voda na podlití
čerstvě mletý pepř
5 - 6 ks brambory vařené ve slupce
bylinková sůl
1 lžíce sladká sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na plátky, které ještě rozkrojíme napůl. Plátky kýty naklepeme, malinko osolíme a na krajích nařízneme. Naložíme do marinády z oleje, hořčice a sójové omáčky. Necháme marinovat asi 2 hodiny

  2. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme a necháme vychladit. Podle chuti je můžeme oloupat nebo i se slupkou nakrájet na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka nebo proužky

  3. Rozehřejeme hlubší pánev s trochou oleje a naloženou kýtu zprudka osmahneme. Vyjmeme a na vypečený tuk vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova i s kolečky brambor. Asi po 7 - 8 minutách vmícháme kostku lučiny se zakysanou smetanou a promícháme. Ochutíme bylinkovou solí a pepřem, odstavíme

  4. Malé mističky nebo velkou zapékací mísu vyložíme bramborovou směsí, na to poklademe plátky masa a zlehka je potřeme majonézou. Mírně podlijeme. Přikryjeme alobalem nebo pokličkou a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut

  5. Vepřovou kýtu s brambory podáváme jako hlavní chod, ke kterému přidáme už jen čerstvou nakrájenou zeleninu nebo salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!