Vepřová kýta s broskví v košilce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce sádlo
500 g vepřová kýta
mletý černý pepř
100 g sýr (plátky)
100 g nářez z krůtích prsou
1 plechovka půlené broskve

Postup přípravy receptu

  1. Z kýty nakrájíme stejnoměrné plátky, které dobře rozklepeme. Plátky osolíme a opepříme

  2. Na rozpálené pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky zprudka z jedné strany orestujeme

  3. Když je první strana hotová, maso obrátíme, poklademe broskvemi, zakryjeme nářezem a nakonec plátky sýra. Přikryjeme pokličkou a necháme zapéct

  4. Podáváme s hranolky nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!