Játrový pekáček recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks cibule
mletý pepř
200 g anglická slanina
1 ks ostravská klobása
3 ks barevná paprika
300 g krůtí játra
vývar na podlití
600 g vepřová krkovička nebo plecko
směs mexického koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky nebo větší kostky. Maso nakrájíme na kousky, anglickou slaninu na proužky a klobásku na kolečka

  2. Do zapékací misky nebo pekáčku klademe na střídačku maso, cibuli, játra, paprika, anglickou slaninu, klobásu a takto pokračujeme, dokud nevyčerpáme všechny zásoby. Podlijeme slabým vývarem, posypeme pepřem, kořenící směsí a přikryjeme alobalem. Játrový pekáček pečeme asi 40 minut, potom alobal sejmeme a dopečeme doměkka. Podle chuti ještě dosolíme, je-li třeba

  3. Játrový pekáček podáváme s hranolky nebo jen pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!