Trubičky s játrovým krémem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
mléko
200 g majonéza
80 g mandle
200 g lučina
chilli koření
mletý černý pepř
500 g kuřecí játra
2 balíčky listové těsto v plátu

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozprostřeme a nakrájíme na čtverce. Šikmo je ovineme okolo kovových trubiček a v troubě předehřáté na 220 °C upečeme dozlatova. Upečené trubičky necháme vychladnout

  2. Játra očistíme, omyjeme, osušíme, na oleji propečeme a necháme vychladnout. Mandle spaříme a sloupeme. Několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Zbývající mandle jemně usekáme

  3. Vychladlá játra rozmixujeme na hladký krém. Podle potřeby ho můžeme ředit trochou mléka. Potom přidáme lučinu, mandle a vše vyšleháme. Nakonec játrový krém zjemníme majonézou, ochutíme solí, pepřem, chilli kořením a necháme rozležet v chladu alespoň 2 hodiny

  4. Trubičky plníme těsně před podáváním a zdobíme mandlemi. Z uvedeného množství připravíme 12 kousků trubiček s játrovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!