Jarní špenátová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks brambory
1 ks cibule
1 kelímek kysaná smetana
3 lžíce hladká mouka
250 g mražený špenát
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. V hrnku na polévku si připravíme jíšku - z másla a hladké mouky

  2. Hotovou jíšku zalijeme vodou a dobře rozmícháme, přidáme nastrouhanou bramboru a kostku zeleninového bujonu a povaříme

  3. Po krátkém vaření přidáme nakrájenou cibulku a česnek, na menší díly pokrájený špenát, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Opět krátce povaříme

  4. Nakonec vmícháme kysanou smetanu a rozmícháme vajíčko

  5. Jarní špenátová polévka se podává teplá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!