Jarní salát z nových brambor recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
250 ml majonéza
1/3 ks pórek
olivový olej
citronová šťáva
150 ml bílý jogurt
1 svazeček jarní cibulka
mletý černý pepř
500 g nové brambory
1/2 ks červená čekanka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Studené oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlé usekáme nebo nastrouháme nahrubo. Pórek a cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Listy čekanky očistíme a natrháme na kousky. Majonézu smícháme s jogurtem, solí a pepřem. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou

  2. V míse promícháme nakrájené brambory, vejce, pórek, cibulku a čekanku. Směs zakapeme olivovým olejem, osolíme a ochutíme černým čerstvě mletým pepřem. Vše spojíme zálivkou z majonézy a jogurtu. Promícháme a necháme asi 20 minut rozležet

  3. Jarní bramborový salát s křupavou čekankou podáváme na listech salátu s pečivem nebo i samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!