Smažená jablka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
450 ml mléko
8 ks jablko
200 g hladká mouka
olej na smažení
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku rozmícháme s mlékem, přidáme rozklepnuté vejce, cukr, trochu soli a vypracujeme řídké těstíčko

  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a rozkrájíme je asi na centimetrová kolečka, která posypeme cukrem

  3. Kolečka jablek postupně obalujeme v těstíčku a ihned smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. Jablka by měla být měkká

  4. Smažená jablka posypeme skořicovým cukrem a podáváme ještě za tepla. Chutnou přílohou k podávání je také zmrzlina

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!