Smažená játra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks vejce 5 lžic strouhanka 1 ks cibule 2 ks rajče 5 lžic hladká mouka 4 ks kyselá okurka 1 kg vepřová játra mletá sladká paprika mletý černý pepř
 
Postup Smažená játra
Postup přípravy receptu
- 
                                      
Vepřová játra dobře odblaníme, omyjeme a nakrájíme na plátky
 Každý plátek obalíme v hladké mouce, dále v rozšlehaném vajíčku s kořením a ve strouhance
Můžeme také nechat několik plátků obalených pouze v hladké mouce promíchané s kořením (pepř, paprika, apod.)
V kastrole si rozehřejeme olej a vložíme připravená játra. Smažíme je postupně z obou stran dozlatova
Smažená játra podáváme s pečenými brambory a bramborovými hranolky
Doplňujeme kyselou okurkou, nakrájenými rajčaty a zejména nakrájenou cibulkou. Vhodná je tatarská omáčka nebo dresinky podle chuti.
