Jarní čínské závitky recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 2 ks mrkev 3 lžičky olivový olej 1 hrneček slunečnicový olej mletý pepř sojová omáčka rybí omáčka 300 g mleté vepřové maso chilli omáčka 150 g bílé hlávkové zelí 5 ks jidášovo ucho 1 balení rýžový papír 0,5 balení rýžové nudle
Postup Jarní čínské závitky
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji opražíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté vepřové maso, osolíme, opepříme a restujeme. Zeleninu očistíme
Když máme maso orestované, přidáme najemno nakrájené bílé zelí, mrkev, jidášovo ucho a promícháme, dále přidáme jemné rýžové nudle, které jsme přelili vroucí vodou a nechali 3 minuty odstát. Dosolíme a promícháme, můžeme přidat sojovou omáčku podle chuti, případně krevetovou nebo rybí omáčku
Vzniklou směsí plníme rýžové papíry, které před plněním namočíme ve vlažné vodě, aby byly tvárné. Směs balíme do 3 - 4 papírů. Necháme hodinu odpočinout a poté smažíme na rostlinném oleji. Závitky by měly být alespoň do poloviny ponořené v oleji
Jarní čínské závitky podáváme se zelným salátem a chilli omáčkou.