Jarní čínské závitky recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2 ks mrkev
3 lžičky olivový olej
1 hrneček slunečnicový olej
mletý pepř
sojová omáčka
rybí omáčka
300 g mleté vepřové maso
chilli omáčka
150 g bílé hlávkové zelí
5 ks jidášovo ucho
1 balení rýžový papír
0,5 balení rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji opražíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté vepřové maso, osolíme, opepříme a restujeme. Zeleninu očistíme

  2. Když máme maso orestované, přidáme najemno nakrájené bílé zelí, mrkev, jidášovo ucho a promícháme, dále přidáme jemné rýžové nudle, které jsme přelili vroucí vodou a nechali 3 minuty odstát. Dosolíme a promícháme, můžeme přidat sojovou omáčku podle chuti, případně krevetovou nebo rybí omáčku

  3. Vzniklou směsí plníme rýžové papíry, které před plněním namočíme ve vlažné vodě, aby byly tvárné. Směs balíme do 3 - 4 papírů. Necháme hodinu odpočinout a poté smažíme na rostlinném oleji. Závitky by měly být alespoň do poloviny ponořené v oleji

  4. Jarní čínské závitky podáváme se zelným salátem a chilli omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!