Plněný linecký koláč s rybízem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
1/2 lžičky prášek do pečiva
70 g cukr moučka
50 g cukr moučka
100 g másla
300 g rybíz
1 balíček vanilkový cukr
220 g hladká mouka
2 - 3 lžíce smetana ke šlehání
1 balíček vanilkový pudink
250 g měkký polotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Začneme přípravou těsta. Prosátou mouku promícháme se špetkou soli a práškem do pečiva. Změklé máslo s oběma cukry ušleháme do pěny a postupně vmícháme vejce. Pak přidáme mouku a vypracujeme těsto, které prsty vtlačíme do kulaté koláčové formy. Formu vyloženou těstem vložíme do lednice a asi 1 hodinu necháme odležet

  2. Připravíme si náplň. Rybíz omyjeme a zbavíme stopek. V míse prošleháme tvaroh s vejcem, cukrem, pudinkovým práškem a smetanou dohladka

  3. Vychlazené těsto hustě propícháme vidličkou, pak nalijeme tvarohovu náplň, posypeme rybízem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme přibližně 30 - 40 minut. Vychladlý koláč nakrájíme na porce

  4. Plněný linecký koláč podáváme ke kávě, čaji i jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!