Jarní bylinková omáčka se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
400 ml mléko
0.5 ks pórek
1 kelímek kysaná smetana
50 g mleté ovesné vločky
150 g baby špenát
podle chuti
sůl
jarní bylinky
třtinový cukr
mladé kopřivy
výhonky řeřichy

Postup přípravy receptu

  1. Mladé špenátové listy opláchneme, necháme okapat a najemno pokrájíme. Pórek očistíme a nakrájíme na jemno. Mladé kopřivy spaříme vroucí vodou a poté také na jemno nasekáme. Podle chuti použijeme ještě další bylinky - petrželku, pažitku, kopr apod.

  2. Vše zelené krátce zapěníme na rozpuštěném másle. Zalijeme polotučným mlékem, mírně osolíme a osladíme. Přivedeme k varu. Do mléka vsypeme jemně mleté ovesné vločky, které omáčku během chviličky zahustí. Jakmile se omáčka povaří, sejmeme ji z tepla a necháme pod poklicí asi 10 minut dojít a zhoustnout.

  3. Do jarní bylinkové omáčky se špenátem přimícháme až na závěr přípravy výhonky řeřichy a také kysanou smetanu.

  4. Jarní bylinkovou omáčku se špenátem podáváme k zapékaným pokrmům, vařeným bramborám, pečenému masu apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!