Jarní bylinková omáčka se špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g máslo 400 ml mléko 0.5 ks pórek 1 kelímek kysaná smetana 50 g mleté ovesné vločky 150 g baby špenát podle chuti sůl jarní bylinky třtinový cukr mladé kopřivy výhonky řeřichy
Postup Jarní bylinková omáčka se špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Mladé špenátové listy opláchneme, necháme okapat a najemno pokrájíme. Pórek očistíme a nakrájíme na jemno. Mladé kopřivy spaříme vroucí vodou a poté také na jemno nasekáme. Podle chuti použijeme ještě další bylinky - petrželku, pažitku, kopr apod.
Vše zelené krátce zapěníme na rozpuštěném másle. Zalijeme polotučným mlékem, mírně osolíme a osladíme. Přivedeme k varu. Do mléka vsypeme jemně mleté ovesné vločky, které omáčku během chviličky zahustí. Jakmile se omáčka povaří, sejmeme ji z tepla a necháme pod poklicí asi 10 minut dojít a zhoustnout.
Do jarní bylinkové omáčky se špenátem přimícháme až na závěr přípravy výhonky řeřichy a také kysanou smetanu.
Jarní bylinkovou omáčku se špenátem podáváme k zapékaným pokrmům, vařeným bramborám, pečenému masu apod.