Jahody s likérem a šlehačkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

500 g jahody
4 lžíce cukr krupice
2 balíčky vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
lístky meduňky
ledové kaštany
10 lžic vaječný likér

Postup přípravy receptu

  1. Jahody zbavíme lístků, omyjeme je a rozčtvrtíme

  2. Vaječný likér smícháme s cukrem a přelijeme jím kousky jahod. Na 10 minut dáme vychladit do mrazničky

  3. Mezitím si vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem dotuha

  4. Do pohárů rozdělíme jahody s likérem, přidáme kopeček vanilkové šlehačky, ozdobíme strouhanými kaštany a lístky meduňky

  5. Ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!