Cuketová buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2,3 dl olej
3 ks vejce
2 lžíce kakao
340 g cuketa
1/2 ks citron
400 g cukr krupice
cukr moučka
540 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
3/4 balíčku kypřící prášek
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cuketu, nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli stát a vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou a vmícháme k nim olej. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a vmícháme cuketu. Na závěr do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy nebo na plech nalijeme světlé těsto a pak tmavé těsto. Tmavé těsto špejlí promícháme se světlým těstem

  3. Cuketovou buchtu zapečeme 12 minut při 180 °C. Pak zmírníme teplotu na 160 °C a pečeme ještě asi 30 - 40 minut

  4. Na závěr cuketovou buchtu pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!