Jahody s rebarborou a jogurtem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 ml voda
200 g jahody
4 lžíce med
60 g cukr krupice
3 plátky želatina
200 g rebarbora
1 lžička citronová šťáva
30 ml jahodový sirup
500 g přírodní jogurt řeckého typu

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Želatinu necháme přibližně 10 minut bobtnat ve studené vodě

  2. V kastrůlku svaříme asi 100 ml vody s cukrem. Přidáme citronovou šťávu a rebarboru a vše krátce povaříme. Rebarboru odstavíme. Vložíme do ní vymačkanou želatinu a necháme ji rozpustit. Nakonec směs dochutíme jahodovým sirupem

  3. Želatinovou směs rozdělíme do sklenek. Položíme je na šikmo do lednice a takto necháme ztuhnout. Nakonec poháry doplníme jogurtem oslazeným medem a dozdobíme kousky jahod a třeba trubičkami, hoblinkami čokolády apod

  4. Jahody s rebarborou a jogurtem podáváme jako osvěžující dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!