Jahodové pyré s rýží a rozinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 dl mléko
0.5 ks pomeranč
30 dkg jahody
150 g rýže
4 lžíce med
1 balíček vanilkový cukr
100 g rozinky (fíky)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propereme ve studené vodě a dáme uvařit v mléce doměkka se špetkou soli a trochou medu.

  2. Jahody vidličkou namačkáme, poté je podlijeme půllitrem vody, osladíme medem a vanilkovým cukrem, přidáme vyprané rozinky a povaříme. Vlijeme pudink rozmíchaný ve 1 dcl studené vody. Povaříme ještě 2 minuty a ochutíme vymačkanou šťávou z pomeranče.

  3. Na talíř klademe kopeček rýže, přelijeme jahodovým pyré s rozinkami a podáváme.

  4. Chuť jahodového pyré s rýží a rozinkami můžeme doplnit celou skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!