Křehký jablkový závin recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
4 lžíce strouhanka
5 ks jablko
1,5 dl voda
1 lžíce cukr moučka
400 g hladká mouka
1 lžíce sekané mandle
2 lžíce skořicový cukr
250 g ztužený 100% tuk

Postup přípravy receptu

  1. Tuk rozstrouháme na hrubém struhadle, přisypeme prosátou mouku, sůl, cukr, vlijeme vodu a vejce a pořádně zpracujeme v hladké těsto

  2. Zabalíme do fólie a dáme do chladu asi na půl hodiny odpočinout

  3. Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny, ze kterých vyválíme pláty, posypeme strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem a sekanými mandlemi. Zavineme a dáme péct asi 25 minut při 175°C

  4. Podáváme sypané moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!