Želatinové jahodové řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
jahody
210 g cukr krupice
cukr moučka
1 ks zakysaná smetana
210 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
2 balíčky červená želatina
125 g zlatá haná

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přimícháváme mouku. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme asi 20 minut na 175 stupňů. Upečený korpus necháme vychladnout

  2. Zatím si připravíme krém. Kostku tvarohu vyšleháme s máslem, pak ručně vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osladíme moučkovým cukrem

  3. Na vychladlý piškot natřeme krém, poklademe plátky jahod a přelijeme mírně zchladlou želatinou, kterou připravíme podle návodu na sáčku. Želatinové jahodové řezy necháme v lednici ztuhnout a vychladit

  4. Želatinové jahodové řezy nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!