Jahodová bomba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
2 dl mléko
100 g jahody
3 hrstě corn flakes
1 balíček vanilkový cukr
250 g smetana ke šlehání
1 balíček červené dortové želé
na ozdobu
100 g cukr
jahody
pistácie
10 g čirá želatina v prášku
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Jahody si očistíme a nakrájíme na plátky. Želé si připravíme podle návodu na obalu. Smetanu ušleháme.

  2. Začneme první vrstvou. Dno vhodné formy lehce vytřené olejem poklademe plátky jahod. Jahody pomalu zalijeme chladnoucím dortovým želé.

  3. Mléko svaříme s cukrem a vanilkovým cukrem, vmícháme rozpuštěnou želatinu a po zchladnutí přidáme půlku ušlehané smetany.

  4. Krém nalijeme do formy na ztuhlé jahodové želé, posypeme vrstvou corn flakes a necháme ztuhnout.

  5. Jahody rozmixujeme s cukrem, mírně zahřejeme, vmícháme želatinu a po vychladnutí přidáme druhou půlku ušlehané smetany.

  6. Třetí vrsvu nalijeme do formy zasypeme ji corn flakes a dáme ztuhnout do chladu.

  7. Jahodovou bombu vyklopíme a zdobíme kousky vyloupaných pistácií.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!