Zapečená jahodová zmrzlina recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

5 ks bílek
180 g jahody
jahody
140 g cukr krupice
2 lžíce sladké sherry
1 ks piškotový korpus
600 ml jahodová zmrzlina

Postup přípravy receptu

  1. Korpus na tento dezert by měl mít 23 cm v průměru. Jahody rozpůlíme

  2. Troubu předehřejeme na 240 °C (u plynové trouby stupeň 9). Piškotový korpus dáme do koláčové formy nebo kulaté zapékací mísy a pokapeme sladkým sherry nebo pomerančovou šťávou

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Pokračujeme ve šlehání a postupně vmícháme cukr. Hmota musí být velmi pevná a lesklá

  4. Zmrzlinu rychle upravíme na piškotový korpus a zakryjeme půlkami jahod a sněhem z bílků tak, aby k ní nemohl pronikat horký vzduch v troubě. Pečeme v předehřáté troubě 3-5 minut dozlatova. Hotový dezert ozdobíme celými jahodami a ihned podáváme

  5. Zdroj: Rychle a snadno

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!