Smetanové tagliatelle s kuřecím masem, brokolicí a rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
400 ml vývar
12 - 15 ks rajčata
1 ks brokolice
oregano
mletý pepř
muškátový oříšek
kuřecí maso
tavený sýr
1 ks červená cibule
200 ml smetana na vaření
4 porce tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a naložíme na oblíbený způsob, já doporučuji kombinaci - sůl, pepř, olivový olej, mletá sladká paprika, drcená bazalka). Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Menší rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na kostičky, oloupanou červenou cibuli nasekáme na jemno

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme. Brokolici povaříme v osolené vodě asi 5 minut (záleží na velikosti růžiček - prostě do poloměkka)

  3. Maso osmahneme na pánvi a odložíme stranou. Na výpeku z masa necháme zesklovatět cibulku a zalijeme vývarem, ten může být nahrazen bujonem, ale ten nepoužívám. Necháme ho sevřít a přidáme smetanu, oregano, mletý pepř a trochu muškátového oříšku. Omáčku necháme chvíli vařit a poté přidáme tavený sýr na zahuštění, mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Do takto připravené omáčky vmícháme maso, brokolici, rajčata a necháme ještě chvíli probublat, aby se chutě spojily. Na závěr do omáčky přidáme scezené těstoviny a promícháme

  4. Smetanové tagliatelle s kuřecím masem, brokolicí a rajčaty rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!