Smetanová jahodová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
150 g máslo
1 lžíce prášek do pečiva
3 dl cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
4 dl hladká mouka
2 dl zakysaná smetana
tuk na vymazání
čerstvé jahody
kokos na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jahody omyjeme, odstopkujeme a necháme okapat. Podle potřeby rozpůlíme

  2. Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Mezitím si do pěny vyšleháme vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem. Opatrně vmícháme smetanu, máslo a mouku promíchanou s práškem do pečiva

  3. Těsto vlijeme na plech vymazaný a vysypaný kokosem, poklademe jahodami a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Jahodovou bublaninu pečeme ve spodní části trouby asi 25 minut

  4. Smetanovou jahodovou bublaninu necháme vychladnout na mřížce a před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!