Smetanová jahodová bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 150 g máslo 1 lžíce prášek do pečiva 3 dl cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 4 dl hladká mouka 2 dl zakysaná smetana tuk na vymazání čerstvé jahody kokos na vysypání
Postup Smetanová jahodová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Jahody omyjeme, odstopkujeme a necháme okapat. Podle potřeby rozpůlíme
Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Mezitím si do pěny vyšleháme vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem. Opatrně vmícháme smetanu, máslo a mouku promíchanou s práškem do pečiva
Těsto vlijeme na plech vymazaný a vysypaný kokosem, poklademe jahodami a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Jahodovou bublaninu pečeme ve spodní části trouby asi 25 minut
Smetanovou jahodovou bublaninu necháme vychladnout na mřížce a před podáváním pocukrujeme.