Jáhly se sójovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
200 g celer
2 hrnky voda
1 ks pórek
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks fenykl
1 hrnek jáhly
2 ks masox
5 lžic bílé víno
3 lžíce sójová omáčka
1 balíček sójové nudličky
podle chuti
vegeta
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly přebereme a 2 - 3 x spaříme vařicí vodou, aby se odstranila nahořklá chuť. Potom přidáme vodu, lžičku vegety a vaříme na slabším plameni, až se voda vsákne.

  2. Zároveň si připravíme sójové maso. Vložíme ho do vroucí vody, do které jsme dali 2 kostky masoxu, nebo 1 kostku masoxu a sójovou omáčku, můžeme použít jakékoliv pálivé kořeni. Sójové maso vaříme 20 minut na mírném ohni a potom ho necháme ještě ve vodě do vychladnutí.

  3. Očištěnou kořenovu zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky.

  4. Kořenovou zeleninu s cibulí, pórkem, fenyklem a pokrájeným sojovým masem smažíme v pánvi asi 15 minut. Postupně přidáme sójovou omáčku, provensálské koření, sůl a trochu vegety. Můžeme přidat i pár lžic bílého vína a nakonec vmícháme jáhly.

  5. Jáhly se sójovým masem ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!