Jáhly se sójovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 200 g celer 2 hrnky voda 1 ks pórek 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks fenykl 1 hrnek jáhly 2 ks masox 5 lžic bílé víno 3 lžíce sójová omáčka 1 balíček sójové nudličky podle chuti vegeta provensálské koření
Postup Jáhly se sójovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Jáhly přebereme a 2 - 3 x spaříme vařicí vodou, aby se odstranila nahořklá chuť. Potom přidáme vodu, lžičku vegety a vaříme na slabším plameni, až se voda vsákne.
Zároveň si připravíme sójové maso. Vložíme ho do vroucí vody, do které jsme dali 2 kostky masoxu, nebo 1 kostku masoxu a sójovou omáčku, můžeme použít jakékoliv pálivé kořeni. Sójové maso vaříme 20 minut na mírném ohni a potom ho necháme ještě ve vodě do vychladnutí.
Očištěnou kořenovu zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky.
Kořenovou zeleninu s cibulí, pórkem, fenyklem a pokrájeným sojovým masem smažíme v pánvi asi 15 minut. Postupně přidáme sójovou omáčku, provensálské koření, sůl a trochu vegety. Můžeme přidat i pár lžic bílého vína a nakonec vmícháme jáhly.
Jáhly se sójovým masem ihned podáváme jako hlavní chod.