Jáhly s karobovo-datlovou polevou bez cukru recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 ks jablko
1 hrst rozinky
1 hrneček voda
5 hrnků voda
2 hrnky jáhly
3 lžíce karobový prášek
1 hrst datle bez pecek
2 hrstě datle bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si hrnec s vodou, do kterého vsypeme dva hrnky jáhel. Přidáme rozinky a datle bez pecek. Vody dáme tolik, aby byla palec nad jáhly, případně dolijeme. Společně vaříme doměkka zhruba 20 minut. Potom rozmixujeme

  2. Rozmixovanou směs vlijeme na máslem vymaštěný plech. Velká jablka očistíme a nastrouháme. Následně je promícháme s rozmixovanými jáhly

  3. Potom si připravíme polevu. Namočíme 2 hrsti datlí bez pecky a jakmile změknou, rozmixujeme je se 3 lžícemi karobového prášku. Měli bychom získat hmotu mazlavé hustoty, kterou jáhly potřeme

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C, vložíme jáhly a zapékáme asi 20 minut podle intenzity pečení trouby. Poté jáhly s karobovo-datlovou polevou bez cukru vytáhneme, posypeme strouhaným kokosem a necháme trošku zchladit

  5. Jáhly s karobovo-datlovou polevou bez cukru můžeme ozdobit zakysanou smetanou, povidly nebo kakaem či oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!