Jáhly s mozzarellou a sušenými rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 dl smetana
1 hrst bazalka
150 g jáhly
1 balení mozzarella
mletý pepř
70 g sušená rajčata
olivový olej na vymazání
1 hrst medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Sušená rajčata zalijeme horkou vodou a necháme necelou půl hodinu odstát

  2. Jáhly vsypeme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Zbylou vodu slijeme. Rajčata nakrájíme na nudličky, mozzarellu na plátky. Bylinky nasekáme. Vejce rozšleháme ve smetaně. Směs opepříme, mírně osolíme, jelikož rajčata jsou již slaná. Na závěr vmícháme bylinky

  3. Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Na dno nasypeme jáhly, poté rajčata s mozzarellou a zalijeme vejci se smetanou

  4. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut na 200 °C

  5. Jáhly s mozzarellou a sušenými rajčaty podáváme jako lehké hlavní jídlo, případně jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!