Jáhly s mozzarellou a sušenými rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 2 dl smetana 1 hrst bazalka 150 g jáhly 1 balení mozzarella mletý pepř 70 g sušená rajčata olivový olej na vymazání 1 hrst medvědí česnek
Postup Jáhly s mozzarellou a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Sušená rajčata zalijeme horkou vodou a necháme necelou půl hodinu odstát
Jáhly vsypeme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Zbylou vodu slijeme. Rajčata nakrájíme na nudličky, mozzarellu na plátky. Bylinky nasekáme. Vejce rozšleháme ve smetaně. Směs opepříme, mírně osolíme, jelikož rajčata jsou již slaná. Na závěr vmícháme bylinky
Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Na dno nasypeme jáhly, poté rajčata s mozzarellou a zalijeme vejci se smetanou
Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut na 200 °C
Jáhly s mozzarellou a sušenými rajčaty podáváme jako lehké hlavní jídlo, případně jako přílohu.