Jáhly s kysaným zelím a kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
2 ks cibule
150 ml smetana
1 ks pórek
bazalka
500 g jáhly
3 lžíce sojová omáčka
500 g kuřecí maso
1 lžička worchester
1 talíř kysané zelí
bylinný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jednu cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na oleji společně s pokrájeným pórkem. Po zesklovatění přidáme na kostky pokrájené kuřecí maso. Jakmile je maso zatažené, přidáme worchester, sójovou omáčku, bazalku, sůl, pepř a dusíme cca 15 minut

  2. Na kostičky nakrájenou druhou cibuli osmahneme na oleji. Pokud je zelí nakrouháno na dlouhé nudle, doporučuji pokrájet na drobnější kousky. Po zesklovatění cibulky přidáme kysané zelí (klidně i s vodou ze zelí). Chvilku smažíme a pak cca 20 minut dusíme. Podle chuti přidáme pár zrnek celého pepře

  3. Jáhly přelijeme horkou vodou. Poté lehce povaříme ve vývaru do polohotova

  4. Do zapékací misky na dno poklademe 1/2 zelí, na to 1/2 jáhel, na to masovou směs, na to zbytek jáhel a nahoru zbytek zelí. Přelijeme cca 1 hrnkem vývaru a na závěr smetanou. Misku zakryjeme pokličkou a necháme 30 - 45 minut v troubě péct na 200 °C

  5. Jako přílohu k jáhlám s kysaným zelím a kuřecím masem doporučuji nějaký sladký ovocný kompot.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!