Vepřová plec na česneku s hlavkovým zelím a knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
8 stroužků česnek
3 dl vývar
1 lžíce kmín
2 lžíce hořčice
3 ks jablka
2 ks velká cibule
1,5 kg hlávkové zelí
2 kg vepřové plecko
1 ks citron na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko prošpykujeme osmi stroužky česneku, potřeme jemně hořčicí posypeme kmínem osolíme, podlijeme vodou a dáme do uzavřeného pekáče pect asi na 1,5 hodinu potom pekáč odkryjme maso občas polijeme štávou a asi půl hodiny dopečeme do zlatova

  2. Mezi tím si nakrájíme cibuli osmažíme do růžova, přidáme polévkovou lžíci cukru a ještě chvíli smažíme zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme masox, nakrájíme hlávkové zelí přidáme do hrnec přidáme kmín a vše vaříme 40 minut potom přidáme nastrouhané slupky zbavené jablka a vaříme ještě 20 minut

  3. Nakonec zelí dochutíme citronem a popřípadě dosolíme. Upečené maso nakrájíme na plátky přidáme zelí a houskový knedlík, můžeme si ho uvařit doma nebo koupit, zelí polijeme dvěma lžícemi výpeku z pod masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!