Jáhly naslano recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce sádlo
3 hrnky voda
1 hrnek jáhly
1 ks červená kapie
0 ks žlutá kapie
1 lžička mletá kurkuma
0 ks oranžová paprika
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly dvakrát zalijeme vařící vodou, zamícháme a scedíme. Potom jáhly zalijeme čistou studenou vodou (3x tolik co jáhel), přidáme lžičku kurkumy a necháme 2 hodiny odležet. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme na jemno. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Jáhly v té samé vodě dáme vařit. Jakmile jáhly přivedeme k varu, tak je osolíme, plamen stáhneme a zvolna je uvaříme. Mezitím cibuli osmažíme jemně dozlatova, přimícháme nasekaný česnek, necháme provonět a dále přidáme papriky, osolíme a podusíme. Nakonec promícháme s uvařenými jáhlami.

  3. Jáhly naslano jsou výbornou bezlepkovou přílohou ke kuřecímu nebo jinému masu připravenému například na nudličky. Takto připravené jáhly jsou výborné i do mletého masa při přípravě plněných paprik. Pokud k paprikám přidáte zeleninu podle chuti a sádlo nahradíte olejem, získáte skvělé vegetariánské jáhloto - jáhlové rizoto.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!