Jablkové hrudky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

máslo
1 lžička skořice
kakao
500 g jablko
cukr moučka
2 lžičky vanilkový cukr
hladká mouka
300 g hrubá mouka
2 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme a nastrouháme. Dáme do mísy, kde jablka zasypeme hrubou moukou. Přidáme mletou skořici a vanilkový cukr. Směs necháme dvě hodiny odležet. Po dvou hodinách přidáme ke směsi vejce a šťávu z citronu

  2. Ve větším hrnci dáme vařit vodu. Z připravené směsi tvoříme lžičkou hrudky, které obalujeme v hladké mouce a házíme do jemně vroucí vody. Když všechny hrudky vyplavou, scedíme je a necháme okapat

  3. V malém kastrůlku si zpěníme máslo

  4. Připravené jablkové hrudky dáme na talíř, polijeme máslem, posypeme cukrem, kakaem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!