Grilované špízy se třemi druhy masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
olej
sůl
1 ks cibule
80 g anglická slanina
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
250 g hovězí svíčková
čerstvý tymián
300 g vepřová panenka
250 g krůtí stehno
mletý černý pepř
1 lžíce omáčka teriyaki
1 ks hnědý žampion

Postup přípravy receptu

  1. Na špízy budeme potřebovat hovězí biftek nebo kvalitní hovězí steak, vepřovou panenku a krůtí stehenní steak. Krůtí maso nejdříve naložíme na 2 hodiny do směsi omáčky teriyaki s olivovým olejem. Pak veškeré maso nakrájíme na stejně kousky o váze cca 40 g, které opepříme. Kousky panenky obalíme do plátků anglické slaniny. Omyté papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na dílky ve velikosti masa. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky a středně velký hnědý žampion rozkrojíme na čtvrtiny

  2. Na dlouhé jehly střídavě napichujeme všechny druhy masa, které prokládáme barevnou paprikou a cibulí. Na konce jehly přidáme dílek žampionu

  3. Takto připravené špízy se třemi druhy masa zprudka osmahneme ze všech stran na grilu a poté je ihned přendáme na připravený alobal potřený olejem s bylinkami. Každý špíz zabalíme zvlášť a na již zchladlém grilu dopékáme při mírné teplotě asi 8 - 10 minut

  4. Grilované špízy se třemi druhy masa podáváme s čerstvou nebo dušenou zeleninou, pečivem nebo pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!