Grilované špízy se třemi druhy masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej olej sůl 1 ks cibule 80 g anglická slanina 1 ks červená paprika 1 ks žlutá paprika 250 g hovězí svíčková čerstvý tymián 300 g vepřová panenka 250 g krůtí stehno mletý černý pepř 1 lžíce omáčka teriyaki 1 ks hnědý žampion
Postup Grilované špízy se třemi druhy masa
Postup přípravy receptu
-
Na špízy budeme potřebovat hovězí biftek nebo kvalitní hovězí steak, vepřovou panenku a krůtí stehenní steak. Krůtí maso nejdříve naložíme na 2 hodiny do směsi omáčky teriyaki s olivovým olejem. Pak veškeré maso nakrájíme na stejně kousky o váze cca 40 g, které opepříme. Kousky panenky obalíme do plátků anglické slaniny. Omyté papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na dílky ve velikosti masa. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky a středně velký hnědý žampion rozkrojíme na čtvrtiny
Na dlouhé jehly střídavě napichujeme všechny druhy masa, které prokládáme barevnou paprikou a cibulí. Na konce jehly přidáme dílek žampionu
Takto připravené špízy se třemi druhy masa zprudka osmahneme ze všech stran na grilu a poté je ihned přendáme na připravený alobal potřený olejem s bylinkami. Každý špíz zabalíme zvlášť a na již zchladlém grilu dopékáme při mírné teplotě asi 8 - 10 minut
Grilované špízy se třemi druhy masa podáváme s čerstvou nebo dušenou zeleninou, pečivem nebo pečeným bramborem.