Grilované špízy z vepřové panenky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 100 ml bílý jogurt 500 g vepřová panenka 2 ks červená cibule mletý černý pepř 2 ks bílá kapie 1/2 lžičky červená kari pasta
Postup Grilované špízy z vepřové panenky
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku odblaníme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky asi 2 x 2 cm silné. Pak maso vložíme do mísy, osolíme, zakapeme olejem, promícháme s jogurtem a kari pastou a necháme v chladu asi 2 hodiny odležet
Oloupanou červenou cibuli rozkrojíme na šestiny a rozebereme na klínky. Kapii zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtverce ve velikosti masa. Připravenou cibuli a kapii osolíme, opepříme a promícháme s malým množstvím oleje
Odleželé maso střídavě napichujeme s cibulí a kapií na jehly až do vypotřebování zásob. Špízy zvolna ogrilujeme při střední teplotě za občasného potírání olejem a obracení ze všech stran dorůžova
Jemně pikantní grilované špízy z vepřové panenky s cibulí a kapií podáváme jako hlavní chod se zeleninovými saláty. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob, nebo jen dobré pečivo.