Grilované špízy z vepřové panenky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
100 ml bílý jogurt
500 g vepřová panenka
2 ks červená cibule
mletý černý pepř
2 ks bílá kapie
1/2 lžičky červená kari pasta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky asi 2 x 2 cm silné. Pak maso vložíme do mísy, osolíme, zakapeme olejem, promícháme s jogurtem a kari pastou a necháme v chladu asi 2 hodiny odležet

  2. Oloupanou červenou cibuli rozkrojíme na šestiny a rozebereme na klínky. Kapii zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtverce ve velikosti masa. Připravenou cibuli a kapii osolíme, opepříme a promícháme s malým množstvím oleje

  3. Odleželé maso střídavě napichujeme s cibulí a kapií na jehly až do vypotřebování zásob. Špízy zvolna ogrilujeme při střední teplotě za občasného potírání olejem a obracení ze všech stran dorůžova

  4. Jemně pikantní grilované špízy z vepřové panenky s cibulí a kapií podáváme jako hlavní chod se zeleninovými saláty. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob, nebo jen dobré pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!