Grilované vepřové kuličky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
600 g vepřová plec
mletý černý pepř
200 g anglická slanina (plátky)
1/2 - 1 lžičky koření Adžika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na kostky a na masovém strojku 2x umeleme. Oloupanou malou cibuli rozmixujeme a oloupané stroužky česneku prolisujeme. Vše promícháme, jemně osolíme, opepříme, ochutíme kořením Adžika a okořeněnou masovou směs necháme v chladu nejlépe do druhého dne rozležet

  2. Z odležené vepřové směsi tvoříme kuličky, které zabalíme do plátku anglické slaniny, napíchneme na bambusové špejle a ze všech stran zvolna propečeme na grilu

  3. Grilované vepřové kuličky v anglické slanině podáváme s pikantními omáčkami, čerstvou nebo nakládanou zeleninou a pečivem jako teplou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!