Italský dezert Panna Cotta recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 150 g cukr krupice 6 plátků želatina 3 kelímky kysaná smetana 2 kelímky smetana na vaření 15 kapek vanilkový extrakt
Postup Italský dezert Panna Cotta
Postup přípravy receptu
-
Do mísy napustíme aspoň půl litru studené vody a vložíme do ní plátkovanou želatinu, aby nabobtnala. Misky na dezert vypláchneme studenou vodou
Oba druhy smetany nalijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Vanilkový extrakt nakapeme ke smetaně. Ochucenou smetanu přivedeme k varu, pak hned odstavíme a scedíme
Želatinu slijeme a vymačkáme, pak vrátíme do misky, ve které se namáčela. Přilijeme 100 ml horké smetany a důkladně rozmícháme metličkou, až se všechna želatina rozpustí. Smetanu s rozpuštěnou želatinou nalijeme zpět ke zbytku horké smetany, opět důkladně zamícháme
Směs rozlijeme do mističek, vložíme do lednice a necháme alespoň 15 hodin zatuhnout, lépe do druhého dne
Ztuhlé dezerty Panna Cotta vyklopíme na talířky, pomůžeme si přitom tím, že nožem objedeme vnitřek misky, případně ještě misku na pár vteřin namočíme do horké vody. Italský dezert Panna Cotta ozdobíme podle svého nejlepšího kuchařského vědomí, svědomí a cítění.