Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
4 špetky sůl
1 lžička solamyl
1 - 2 dl voda
300 g cuketa
4 lžičky pesto
2 lžíce olivový olej
1 lžíce olivový olej
4 lžíce strouhaný parmazán
4 špetky mletý pepř
2 lžíce sójová omáčka
4 lžičky provensálské koření
1 lžička provensálské koření
4 plátky vepřové maso
Postup Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, kraje nařízneme a mírně naklepeme. Plátky posypeme provensálským kořením. Opepříme, pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet
Na pánvi s nepřilnavým dnem nahřejeme olivový olej a vložíme připravené vepřové plátky. Krátce opečeme a přikryjeme poklicí. Po chvíli otočíme, každý plátek potřeme italským pestem, přidáme sójovou omáčku a znovu pánev přikryjeme poklicí
Maso necháme opékat do změknutí, podle potřeby přidáme lžíci olivového oleje a podléváme vodou, podle chuti osolíme
Před dokončením přidáme ve vodě rozmíchaný solamyl a krátce povaříme. Tak připravíme čirou omáčku, která bude vonět po provensálském koření
Zároveň si před dokončením masa připravíme orestovanou cuketu. Nakrájíme cuketu na úzké a malé kousky, promícháme ji s provensálským kořením a krátce orestujeme na olivovém oleji
Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou podáváme s vařenými brambory a podléváme voňavou omáčkou. Maso sypeme strouhaným parmazánem nebo chuťově podobným sýrem.