Bramborový pekáček s uzeninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 - 5 ks vejce petrželka 1,5 kg brambory 1,5 dl mléko tuk na vymazání 150 g tvrdý sýr mletý černý pepř 150 - 200 g měkký salám nebo párek tekuté polévkové koření nebo vegeta
Postup Bramborový pekáček s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Menší brambory očistíme a ve slupce v osolené vodě uvaříme. Scedíme, necháme trochu vychladnout a oloupeme. Brambory nakrájíme na kostky nebo na kolečka
Mezitím si nakrájíme libovolnou uzeninu (měkký salám, klobásku, párek) a sýr nastrouháme. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno
Brambory v míse promícháme s uzeninou a sýrem. Vsypeme do vymazaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, které nesmíme zapomenout ochutit polévkovým kořením (vegetou) a pepřem. Posypeme petrželkou. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut
Bramborový pekáček s uzeninou rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme jako hlavní chod. Přidáme tatarskou nebo jinou omáčku.