Bramborový pekáček s uzeninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 - 5 ks vejce
petrželka
1,5 kg brambory
1,5 dl mléko
tuk na vymazání
150 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
150 - 200 g měkký salám nebo párek
tekuté polévkové koření nebo vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Menší brambory očistíme a ve slupce v osolené vodě uvaříme. Scedíme, necháme trochu vychladnout a oloupeme. Brambory nakrájíme na kostky nebo na kolečka

  2. Mezitím si nakrájíme libovolnou uzeninu (měkký salám, klobásku, párek) a sýr nastrouháme. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno

  3. Brambory v míse promícháme s uzeninou a sýrem. Vsypeme do vymazaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, které nesmíme zapomenout ochutit polévkovým kořením (vegetou) a pepřem. Posypeme petrželkou. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut

  4. Bramborový pekáček s uzeninou rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme jako hlavní chod. Přidáme tatarskou nebo jinou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!