Bramborový pekáček s kuřecím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 dl mléko 1 ks pórek 150 g mozzarella grilovací koření 3 lžíce olivový olej 1,5 lžíce olivový olej 4 ks kuřecí prsa 2 lžíce zakysaná smetana 1,5 kelímek zakysaná smetana 6 ks velké brambory sušený česnek
Postup Bramborový pekáček s kuřecím
Postup přípravy receptu
-
Velké brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Pórek očistíme, okrájíme kořínky a nepěkné části a nakrájíme na kolečka
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a mírně naklepeme. Naložíme do marinády, kterou jsme vymíchali z kysané smetany, olivového oleje a prolisovaného česneku. Maso necháme alespoň hodinu proležet (lépe pak přes noc)
Brambory osmahneme ze všech stran prudce na oleji, až chytnou zlatavou barvu. Osmažené brambory vsypeme do pekáčku, hustě posypeme grilovacím kořením a promícháme. Zasypeme sušeným česnekem, opět nešetříme. Na zbylém oleji osmahneme kolečka pórku a vsypeme na brambory. Stejnou pánev použijeme i na orestování masa
Maso poklademe na brambory a pórek, přelijeme zakysanou smetanou vymíchanou s mlékem a ochucenou grilovacím kořením. Na závěr poklademe plátky mozzarelly a znovu posypeme grilovacím kořením, už jen zlehka na sýr
Bramborový pekáček s kuřecím dáme do trouby vyhřáté na 170 - 175 °C a pečeme zhruba 40 - 50 minut. Brambory musí být měkké, šťáva vypečená a mozzarella krásně zlatavá a křupavá
Bramborový pekáček s kuřecím podáváme ihned po upečení, jako přílohu můžeme přidat libovolný čerstvý salát nebo sterilovanou zeleninu.