Bramborový pekáček s kuřecím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 dl mléko
1 ks pórek
150 g mozzarella
grilovací koření
3 lžíce olivový olej
1,5 lžíce olivový olej
4 ks kuřecí prsa
2 lžíce zakysaná smetana
1,5 kelímek zakysaná smetana
6 ks velké brambory
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Pórek očistíme, okrájíme kořínky a nepěkné části a nakrájíme na kolečka

  2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a mírně naklepeme. Naložíme do marinády, kterou jsme vymíchali z kysané smetany, olivového oleje a prolisovaného česneku. Maso necháme alespoň hodinu proležet (lépe pak přes noc)

  3. Brambory osmahneme ze všech stran prudce na oleji, až chytnou zlatavou barvu. Osmažené brambory vsypeme do pekáčku, hustě posypeme grilovacím kořením a promícháme. Zasypeme sušeným česnekem, opět nešetříme. Na zbylém oleji osmahneme kolečka pórku a vsypeme na brambory. Stejnou pánev použijeme i na orestování masa

  4. Maso poklademe na brambory a pórek, přelijeme zakysanou smetanou vymíchanou s mlékem a ochucenou grilovacím kořením. Na závěr poklademe plátky mozzarelly a znovu posypeme grilovacím kořením, už jen zlehka na sýr

  5. Bramborový pekáček s kuřecím dáme do trouby vyhřáté na 170 - 175 °C a pečeme zhruba 40 - 50 minut. Brambory musí být měkké, šťáva vypečená a mozzarella krásně zlatavá a křupavá

  6. Bramborový pekáček s kuřecím podáváme ihned po upečení, jako přílohu můžeme přidat libovolný čerstvý salát nebo sterilovanou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!