Hroznový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

5 lžic mléko
2 ks bílek
2 lžíce cukr krupice
2 balíčky vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
2 kostky jemný tvaroh
400 g hroznové víno
100 g cukrářské piškoty
4 ks cukrářské piškoty
4 lžičky smetanový koňak

Postup přípravy receptu

  1. Cukrářské piškoty (sušenky) rozdrobíme, 4 lžičky si ponecháme na ozdobu. Hrozny opláchneme a podle velikosti je buď rozkrojíme nebo ponecháme vcelku

  2. Z bílků a lžíce cukru vyšleháme tuhý sníh

  3. Tvaroh utřeme dohladka, přidáme mléko, lžíci cukru, vanilkový cukr i citronovou kůru a promícháme. Jako poslední opatrně vmícháme sníh

  4. Do pohárů dáme vrstvu krému, na ni rozdělíme piškotovou drobenku, opět vrstvu krému, na ni kuličky hroznů a poslední vrstvou bude opět tvarohový krém

  5. Dezert ozdobíme dlouhým piškotem, kuličkami hroznů a posypeme piškotovými drobečky

  6. Pro dospělé můžeme dezert "oživit" smetanovým koňakem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!