Jemné smažené filety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
petrželka
2 dl mléko
citron
hladká mouka
mletý zázvor
strouhaná houska
1 hrst usekaná petrželka
4 lžíce rybí sójová omáčka
400 g mražené rybí filety (pangasius)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky ryby omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme špetkou mletého zázvoru. Vložíme je do nádoby a přelijeme mlékem, sójovou rybí omáčkou a zasypeme usekanou zelenou petrželkou. Vše promícháme a necháme 30 minut rozležet

  2. Potom plátky osušíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova

  3. Jemné smažené filety zdobíme citronem a petrželkou. Podáváme s lehkým bramborovým salátem

  4. Obměna. Smažené filety jsou moc dobré s vařeným bramborem a studenou koprovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!