Tvarohové řezy s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3/4 hrnku cukr
1 ks vejce
1 lžíce rum
1 hrnek mléko
tuk
1 balíček prášek do pečiva
1 kostka tvaroh
cukr moučka
1 lžička citronová kůra
hrubá mouka
1,5 hrnek polohrubá mouka
1/2 hrnku kukuřičná mouka
500 g hroznové víno

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve omyjeme hroznové víno a necháme ho okapat. Vymažeme si plech tukem a vysypeme hrubou moukou

  2. Do mísy vložíme tvaroh, máslo, vejce, cukr a citronovou kůru. Vše šleháme dohladka. Postupně přidáváme mouku, mléko a rum. Nakonec přidáme zbylou mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech a poklademe hroznovým vínem, větší kuličky můžeme rozpůlit

  3. Tvarohové řezy s hroznovým vínem zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při teplotě 180 °C. Upečené řezy necháme vychladnout

  4. Tvarohové řezy s hroznovým vínem ocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!