Jemné sváteční perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks vejce
4 lžíce kakao
180 g med
200 g cukr moučka
500 g hladká mouka
100 g tuk na pečení
1 lžička kypřící prášek do pečiva
1 lžíce Božkov Originál
směs koření do perníčků

Postup přípravy receptu

  1. V míse či na pracovní desce smícháme hladkou mouku, cukr moučka, prášek do pečiva, kakao, med, vejce, Božkov Originál, tuk na pečení nebo máslo a vypracujeme vláčné měkké těsto, které necháme zabalené v potravinářské fólii odležet do druhého dne

  2. Druhý den vyválíme těsto na cca 0,5 cm a vykrajujeme perníčky, ty skládáme na plech, který vyložíme pečícím papírem

  3. Perníčky pečeme zhruba 5 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C. Perníčky jsou hotové, ještě než začnou hnědnout, mají zlatavou barvu a jsou vyběhlé. Jakmile vytáhneme perníčky z trouby, ihned je potíráme rozšlehaným vejcem, aby se hezky leskly

  4. Jemné sváteční perníčky servírujeme jako neodolatelné cukroví na sváteční stůl

  5. Zdroj: Božkov


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!