Jemné sváteční perníčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 ks vejce 4 lžíce kakao 180 g med 200 g cukr moučka 500 g hladká mouka 100 g tuk na pečení 1 lžička kypřící prášek do pečiva 1 lžíce Božkov Originál směs koření do perníčků
Postup Jemné sváteční perníčky
Postup přípravy receptu
-
V míse či na pracovní desce smícháme hladkou mouku, cukr moučka, prášek do pečiva, kakao, med, vejce, Božkov Originál, tuk na pečení nebo máslo a vypracujeme vláčné měkké těsto, které necháme zabalené v potravinářské fólii odležet do druhého dne
Druhý den vyválíme těsto na cca 0,5 cm a vykrajujeme perníčky, ty skládáme na plech, který vyložíme pečícím papírem
Perníčky pečeme zhruba 5 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C. Perníčky jsou hotové, ještě než začnou hnědnout, mají zlatavou barvu a jsou vyběhlé. Jakmile vytáhneme perníčky z trouby, ihned je potíráme rozšlehaným vejcem, aby se hezky leskly
Jemné sváteční perníčky servírujeme jako neodolatelné cukroví na sváteční stůl
Zdroj: Božkov