Jemné rybí filety s bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
3 lžíce mléko
olivový olej
citronová šťáva
chilli koření
drcený kmín
mletý černý pepř
4 plátky bílý toastový chléb
3 lžíce usekaná petrželka
1 kg mražené rybí filety (pangasius)
100 g plátkový sýr madeland

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety omyjeme a osolíme. Jakmile povolí, osušíme je, zakapeme citronovou šťávou a potřeme olivovým olejem. Odložíme na 20 minut do lednice. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. Toastový chléb rozpečeme, necháme vychladnout a nakrájíme na jemné kostičky. Petrželku omyjeme a jemně usekáme

  2. Z másla, toastového chleba a usekané petrželky, připravíme ručně drobenku

  3. Rybí filety posypeme chilli kořením, drceným kmínem a mletým pepřem. Vložíme do zapékací mísy, zalijeme mlékem a v troubě upečeme doměkka

  4. Měkké rybí filety poklademe plátkovým sýrem a pokryjeme bylinkovou drobenkou. Vložíme pod rozpálený gril a necháme asi 7 minut zapéci

  5. Jemné rybí filety s bylinkovou krustou podáváme s vařenými brambory a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!