Hrnkový mřížkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 sklenice marmeláda
1 balíček prášek do pečiva
0.5 hrnků cukr moučka
1,5 hrnek hladká mouka
1 hrnek polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 kelímek bílý jogurt
1 kostka tuk na pečení 70%

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy na těsto vsypeme mouku s práškem do pečiva a promísíme. Přidáme cukr, na kostky nakrájený rozměklý tuk, vejce a jogurt. Suroviny zpracujeme na těsto

  2. Na pomoučněném vále si oddělíme třetinu těsta na mřížkování, zbytek rozválíme a přeneseme na tukem vymazaný plech (stačí vymazat obalem od použité kostky tuku)

  3. Na těsto vyklopíme marmeládu, kyselejší je pak na koláči chuťově výraznější, a stěrkou rozprostřeme na celou plochu cca 1cm od okraje

  4. Oddělenou třetinu těsta vyválíme a rádýlkem si uděláme proužky, z nich vytvoříme mřížkování

  5. Hrnkový mřížkový koláč pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě na 180 - 200 °C dozlatova

  6. Hrnkový mřížkový koláč rozkrájíme na kostky a podáváme k čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!