Vídeňský dort z krabice recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 ks vejce
250 ml voda
1 ks čokoláda na vaření
2 ks smetana ke šlehání
1 sklenice kompotované meruňky
3 balíčky ztužovač šlehačky
1 ks vídeňský dort v krabici
1 ks pařížská smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Dort upečeme podle návodu na krabici. Vychladlý dort rozřízneme napůl

  2. Ušleháme ztužovač s bílou smetanou ke šlehání. Půlku ušlehané šlehačky naneseme na spodní korpus. Na spodní korpus na šlehačku rozprostřeme okapané meruňky. Druhou půlku ušlehané šlehačky naneseme na meruňky a horním korpusem přiklopíme

  3. Ušleháme ztužovač s pařížskou smetanou ke šlehání. Šlehačku rozprostřeme na celý dort

  4. Poslední ztužovač ušleháme s bílou smetanou ke šlehání a tou dort ozdobíme podle fantazie a příležitosti. Nakonec ještě celý dort ozdobíme nastrouhanou čokoládou

  5. Vídeňský dort z krabice necháme před krájením zatuhnout v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!