Vídeňský dort z krabice recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 ks vejce 250 ml voda 1 ks čokoláda na vaření 2 ks smetana ke šlehání 1 sklenice kompotované meruňky 3 balíčky ztužovač šlehačky 1 ks vídeňský dort v krabici 1 ks pařížská smetana ke šlehání
Postup Vídeňský dort z krabice
Postup přípravy receptu
-
Dort upečeme podle návodu na krabici. Vychladlý dort rozřízneme napůl
Ušleháme ztužovač s bílou smetanou ke šlehání. Půlku ušlehané šlehačky naneseme na spodní korpus. Na spodní korpus na šlehačku rozprostřeme okapané meruňky. Druhou půlku ušlehané šlehačky naneseme na meruňky a horním korpusem přiklopíme
Ušleháme ztužovač s pařížskou smetanou ke šlehání. Šlehačku rozprostřeme na celý dort
Poslední ztužovač ušleháme s bílou smetanou ke šlehání a tou dort ozdobíme podle fantazie a příležitosti. Nakonec ještě celý dort ozdobíme nastrouhanou čokoládou
Vídeňský dort z krabice necháme před krájením zatuhnout v chladu.