Jednoduchý hrnkový slaný koláč recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 hrnků olej
1 špetka sůl
máslo
šunka
smetana
kečup
sýr
zelenina
koření
2 hrnky hladká mouka
0,5 hrnků horká voda
tvarůžky

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme hladkou mouku, horkou vodu, olej a špetku soli a necháme těsto chvíli odležet. Z těsta uděláme placku a namačkáme ji do moukou vysypané a tukem vymazané formy

  2. Korpus ozdobíme podle chuti. Jako základ můžeme dát kečup či rajčatový protlak, ale také smetanu. Na to pak například sýry, šunku, párek, pórek, cibuli, tvarůžky, hermelín apod. Vše můžeme zalít i vejcem. Nahoru dáme plátky másla

  3. Slaný koláč pečeme na 190 - 200 °C cca 30 minut

  4. Jednoduchý hrnkový slaný koláč můžeme podávat ještě teplý a po vychladnutí také za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!