Jednoduchý hrnkový slaný koláč recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 0,5 hrnků olej 1 špetka sůl máslo šunka smetana kečup sýr zelenina koření 2 hrnky hladká mouka 0,5 hrnků horká voda tvarůžky
Postup Jednoduchý hrnkový slaný koláč
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme hladkou mouku, horkou vodu, olej a špetku soli a necháme těsto chvíli odležet. Z těsta uděláme placku a namačkáme ji do moukou vysypané a tukem vymazané formy
Korpus ozdobíme podle chuti. Jako základ můžeme dát kečup či rajčatový protlak, ale také smetanu. Na to pak například sýry, šunku, párek, pórek, cibuli, tvarůžky, hermelín apod. Vše můžeme zalít i vejcem. Nahoru dáme plátky másla
Slaný koláč pečeme na 190 - 200 °C cca 30 minut
Jednoduchý hrnkový slaný koláč můžeme podávat ještě teplý a po vychladnutí také za studena.